Massage, Personal Training en Afvallen

Sportmassage is een massagetechniek die bedoeld is voor sportmensen. Door het toepassen van stimulerende of sederende (rustgevende) technieken zal de sportman of -vrouw een betere prestatie kunnen leveren bij de wedstrijden respectievelijk een goede rust van de spiergroepen bereiken, waardoor herstel van de spieren sneller en effectiever tot stand zal komen.

De massages vinden plaats op een massagetafel, waarbij het te behandelen lichaamsdeel is ontbloot. Deze massages worden uitgevoerd met een non-allergene olie.
Sportmassages bevatten zowel strijkingen (effleurages) als knedingen (petrissages).

De duur van de behandeling is afhankelijk van de omvang van het te behandelen lichaams- deel en de intensiteit van de behandeling. Een gedetailleerd overzicht van de mogelijkheden is opgenomen bij de pagina met de prijzen.

Sportmassage kent – net als alle andere massagevormen – contra-indicaties oftewel blessures of aandoeningen die beslist niet behandeld mogen en kunnen worden. In sommige gevallen zou de massage de problemen zelfs kunnen verergeren. Per geval wordt het te behandelen lichaamsdeel bekeken en beoordeeld of massage tot de mogelijkheden behoort.